01 oktober 2007

Mudbikers weekend Sauerland, 7e editie

Alweer de 7e keer dat de heren Mudbikers een weekend op stap zijn geweest. De eerste keer was welliswaar maar 1 dag in Zuid Limburg, maar de laatste jaren 3 a 4 dagen naar het buitenland. De laatste 3 jaren in Calle.

Zoals gewoonlijk op vrijdagochtend verzamelen bij motel Breukelen om daar nog een bakkie koffie met appelgebak te doen.

In het begin van de middag kwamen we in Calle aan. Snel de tassen in de kamer zetten, fietskleding aantrekken en op pad. Stefan Vollmer (de eigenaar van pension Grewen Muehle) had ook wel zin in een ritje en reed dus met ons mee. Door de vele regen van de afgelopen dagen was het behoorlijk vochtig in de heuvels rond Calle. Daar kwam ook nog eens bij dat in januari van dit jaar door een storm een paar miljoen vierkante meter aan bomen omgewaaid is. Het opruimen van deze omgevallen bomen zal zeker 2 jaar in beslag nemen en daardoor rijden er veel tracktoren door de heuvels. Ook dit maakt bij wat regen de paden erg modderig.



Zaterdag was een dag van alleen maar regen. Dus maar in het pension gebleven. 's Ochtends naar het WK wielrennen voor dames gekeken. Daar zagen we Marianne Vos naar de 2e plek sprinten. 's Middags zijn we in een naburig dorp naar een stoommachine museum geweest. Hmm, een dag om maar gauw te vergeten.

Zondag werd een wegrit. We gingen op bezoek bij een kennis van Herman die een restaurant in het plaats Jagdhaus heeft. Een rit van zo'n 45 kilometer met op het einde een pittige klim van 4,5 kilometer. Daarna weer terug via een iets andere route naar Calle. Een lekkere vlotte rit dus die hoofdzakelijk over asfalt wegen ging.



Maandag, de laatste dag nog een relatief korte rit in de omgeving van Calle. Daar zat overigens nog wel een heel gemene klim in, die alleen maar lopend met de fiets aan de hand genomen kon worden. 's Middags weer terug naar huis met een traditionele tussenstop bij een fastfood restaurant. Dit keer de Burgerking. Daar namen we een tripple XXL burger. Die dingen zijn zo groot dat je er kramp van in je kaak krijgt ;-)

Ondanks het mindere weer van dit jaar (eigenlijk alleen zaterdag), toch weer een geweldig weekend gehad. Volgend jaar waarschijnlijk weer naar Calle, want er zijn nog voldoende paden die we nog niet bereden hebben. En ook de verzorging in Pension Grewen Muehle is uit de kunst!!!!

Geen opmerkingen:

Wedstrijden/Evenementen 2013

  • 21-04-2013 40km Tijdrit ATC
  • 02-06-2013 MD Triathlon Nieuwkoop
  • 22-06-2013 1/3 Triathlon Oud-Gastel
  • 06-07-2013 NK MD Triathlon Didam
  • 04-08-2013 MD Triathlon Eupen
  • 24-08-2013 1/4 Triathlon Anna Paulowna
  • 14-09-2013 NK 1/1 Triathlon Challenge Almere
Powered By Blogger