26 april 2008

Ronde van Noord Holland

Ben normaal gesproken niet zo weg van die vlakke toertochten in Nederland, maar had me toch laten overhalen door Michael Dirkzwager om met hem mee te gaan rijden. De 160km vond ik nog net ff te veel in deze fase van het seizoen, dus gekozen voor de 110 km.

Michael zou 's ochtend de inschrijving regelen, maar kwam kennelijk die ochtend nog niet lekker op gang en had er geen tijd voor genomen. Zwartgereden dus. Foei, foei, foei..... Zeker niet mijn gewoonte.

Om half elf met mooi weer (uiteindelijk zo'n 18 graden , zuidwestenwind kracht 3 a 4 en een flauw zonnetje) vanaf zijn huis in Assendelft vertrokken. Omdat het parcours door een brug in reparatie gewijzigd was, waren we eerst naar Beverwijk gefietst, waar we weer het parcours hoopte terug te vinden. Pas in de buurt van Limmen kwamen we op het parcours. Lekker met de wind in de rug via Alkmaar naar Bergen. Vanaf daar wat meer zijwind bij Schoorldam het Noord Hollands kanaal over. Da's zo'n beetje mijn ouwe trainingsgebied. Daarna via Langedijk naar het Verlaat, Spierdijk en Avenhorn. Vanaf daar begon de wind toch echt wel tegen te worden en begon Michael het wat moeilijker te krijgen. Niet zo gek als je alleen wat uurtjes op de Tackx gereden hebt.

Door de Beemster naar Purmerend en vanaf daar naar Oostzaan. Laatste stukkie lekker mak aan gedaan. Kon ook bijna niet anders, want de fietspaden door het natuurgebied Het Twiske bij Oostzaan zijn erg smal & bochtig. De finish lag bij de Sporthal in Oostzaan. Daar waren we er echter nog niet bij Michael thuis. We moesten nog van Oostzaan naar Assendelft. Zeker nog een km of 15 voornamelijk tegenwind, maar wel weer allemaal bebouwde kom.


Uiteindelijk 117 km in 4:10 gereden. Niet verkeerd, gezien toch de vele stukken door de bebouwde kom. Eigenlijk vanaf Schoorldam tot Oostzaan was het echt "buiten" fietsen. Daarvoor en daarna veel bebouwde kom.

Vanaf woensdag een weekje "trainingskamp" op Mallorca. Daar ga ik ook nog op zaterdag 3 mei meedoen aan een OD triathlon. Heb er al zin in!

16 april 2008

Ironman Hawaii Lottery

Deze winter had ik bij mijzelf bedacht dat als ik de Ironman Hawaii nog eens zou gaan willen doen, dat dit het jaar bij uitstek ervoor zou zijn. Echter meedoen op Hawaii is nog niet zo simpel. Dat is dus niet een kwestie van aanmelden, trainen en hoppa. Je moet je kwalificeren. De mogelijkheden voor deelname zijn de volgende:


  • Kwalificeren via Ironman wedstrijden die het hele jaar over de gehele wereld gehouden worden. Wil ik daarvoor in aanmerking komen dan moet ik een plaats bij de eerste 4 van mijn leeftijdscategorie 40-45 halen (moet ik toch dik onder de 10:00 komen). Lijkt op het moment nog niet mogelijk. Op deze site (http://www.neilhammond.com/ironman/IMQualificationAnalysis.htm) staat overigens een overzicht van de beste kansen voor kwalificatie.

  • De Ironman Hawaii overall winnen. De winnaar (m/v) overall heeft het recht zijn gehele leven lang aan de start te verschijnen. Moet ik wel eerst zowiezo aan de start verschijnen van de Ironman Hawaii. En dan nog eens zien te winnen.....Overall wel te verstaan.... Benodigde tijd: sub 8:15... Hahahaaaaaa.

  • Als celebrity aangeven dat je wil meedoen. Moet je dus wel een "sterren status" van het kaliber Lance Armstrong of Jennifer Lopez hebben. Ook al uitgesloten dus.

  • Of....... meedoen met de jaarlijkse Ironman lottery.

Deze laatste (en makkelijkste) optie had ik gekozen. Kosten: 35 euro, dat valt nog te overzien. Voor deze lotterij zijn 200 slots beschikbaar (150 voor Amerikanen en 50 voor de rest van de wereld). Dat lijkt ten nadele van de "rest van de wereld", maar dat valt best wel mee. Voor de 150 Amerikaanse slots schrijven wel 10.000 personen zich in, terwijl voor de 50 slots voor de rest van de wereld dit er zo ongeveer 2.000 zijn.


Gisteravond was de uitslag om 19:00 uur (12:00PM EST). Ik kwam zo rond 20:00 thuis van een fietstraining en kroop verwachtingsvol achter de computer en surfde naar de website van de Ironman organisatie. Helaas, mijn naam stond niet bij de "lottery winners". Geen Ironman Hawaii 2008 voor mij.


Misschien moet ik mijn toch maar eens proberen te kwalificeren via 1 van de Europese Ironman's. Eerst maar deze zomer de hele van Almere doen. Als daar de resulaten wijzen op een tijd die misschien wel eens richting van de 10 uur gaat, dan zou ik de kwalificatie via 1 van de Europese Ironman's kunnen overwegen. Maar da's voor latere zorg... Ook zonder Hawaii staat er nog een mooi en uitdagend triathlonseizoen voor de deur.

Update:
Ik heb zojuist vernomen dat er 6 startbewijzen voor Hawaii via Ebay door de Ironman organisatie verkocht worden. Het geboden bedrag wordt aan goede doelen geschonken. Momenteel staat het hoogste bod op $44100 (startbod was $10000). Is nog altijd 27500 euro....

13 april 2008

Run-Bike-Run Oude Veer

Helaas, het mag dit jaar niet zo zijn dat ik ook maar een enkele run-bike-run in wedstrijdverband heb gedaan dit voorseizoen.

Marion had de auto nodig voor een beurs waar ze op stond en 's middags stond de verjaardag van mijn neef Denzel (3) op het programma. Ben dus in de loop van de middag samen met de kinderen met de trein naar Heerhugowaard afgereisd.

Uiteraard 's ochtends nog tijd voor een korte, doch pittige, zwemtraining gevolgd door een looptraining van 2u15m. Zaterdag al 3u30m gefietst gevolg door een half uurtje rustig lopen. Al met al dus best een pittig weekend.

Wedstrijden/Evenementen 2013

  • 21-04-2013 40km Tijdrit ATC
  • 02-06-2013 MD Triathlon Nieuwkoop
  • 22-06-2013 1/3 Triathlon Oud-Gastel
  • 06-07-2013 NK MD Triathlon Didam
  • 04-08-2013 MD Triathlon Eupen
  • 24-08-2013 1/4 Triathlon Anna Paulowna
  • 14-09-2013 NK 1/1 Triathlon Challenge Almere
Powered By Blogger