26 april 2008

Ronde van Noord Holland

Ben normaal gesproken niet zo weg van die vlakke toertochten in Nederland, maar had me toch laten overhalen door Michael Dirkzwager om met hem mee te gaan rijden. De 160km vond ik nog net ff te veel in deze fase van het seizoen, dus gekozen voor de 110 km.

Michael zou 's ochtend de inschrijving regelen, maar kwam kennelijk die ochtend nog niet lekker op gang en had er geen tijd voor genomen. Zwartgereden dus. Foei, foei, foei..... Zeker niet mijn gewoonte.

Om half elf met mooi weer (uiteindelijk zo'n 18 graden , zuidwestenwind kracht 3 a 4 en een flauw zonnetje) vanaf zijn huis in Assendelft vertrokken. Omdat het parcours door een brug in reparatie gewijzigd was, waren we eerst naar Beverwijk gefietst, waar we weer het parcours hoopte terug te vinden. Pas in de buurt van Limmen kwamen we op het parcours. Lekker met de wind in de rug via Alkmaar naar Bergen. Vanaf daar wat meer zijwind bij Schoorldam het Noord Hollands kanaal over. Da's zo'n beetje mijn ouwe trainingsgebied. Daarna via Langedijk naar het Verlaat, Spierdijk en Avenhorn. Vanaf daar begon de wind toch echt wel tegen te worden en begon Michael het wat moeilijker te krijgen. Niet zo gek als je alleen wat uurtjes op de Tackx gereden hebt.

Door de Beemster naar Purmerend en vanaf daar naar Oostzaan. Laatste stukkie lekker mak aan gedaan. Kon ook bijna niet anders, want de fietspaden door het natuurgebied Het Twiske bij Oostzaan zijn erg smal & bochtig. De finish lag bij de Sporthal in Oostzaan. Daar waren we er echter nog niet bij Michael thuis. We moesten nog van Oostzaan naar Assendelft. Zeker nog een km of 15 voornamelijk tegenwind, maar wel weer allemaal bebouwde kom.


Uiteindelijk 117 km in 4:10 gereden. Niet verkeerd, gezien toch de vele stukken door de bebouwde kom. Eigenlijk vanaf Schoorldam tot Oostzaan was het echt "buiten" fietsen. Daarvoor en daarna veel bebouwde kom.

Vanaf woensdag een weekje "trainingskamp" op Mallorca. Daar ga ik ook nog op zaterdag 3 mei meedoen aan een OD triathlon. Heb er al zin in!

Geen opmerkingen:

Wedstrijden/Evenementen 2013

  • 21-04-2013 40km Tijdrit ATC
  • 02-06-2013 MD Triathlon Nieuwkoop
  • 22-06-2013 1/3 Triathlon Oud-Gastel
  • 06-07-2013 NK MD Triathlon Didam
  • 04-08-2013 MD Triathlon Eupen
  • 24-08-2013 1/4 Triathlon Anna Paulowna
  • 14-09-2013 NK 1/1 Triathlon Challenge Almere
Powered By Blogger