12 mei 2012

Ironman 70.3 Mallorca 2012

De tweede uitgave en ook mijn tweede deelname aan deze 1/2 triathlon op mijn favoriete vakantielokatie Mallorca. Ook nu zat ik samen met Marion, Iris en Stijn twee weken voor de wedstrijd op Mallorca. Dit jaar waren ook Jan Fhijnbeen en Corinne plus Corine Nelen van de partij.

De eerste week stond wat meer in het teken van de familie met wat tripjes naar het zee aquarium en een dagje shoppen voor de dames in Palma de Mallorca. Toch in deze week aardig wat uren kunnen draaien door veel trainingen in de hele vroege ochtend gedaan te hebben. Met dank aan Corine voor het meeslepen van mij naar het zwembad en de vroege looptrainingen en Jan & Corine voor de vele fietsuren. Na die eerste week moesten Marion, Iris, Stijn en Corinne (van Jan) weer terug naar huis. Het eerste gedeelte van de tweede week nog veel uren gedraaid om in het 2e gedeelte van deze week toe te werken naar de wedstrijd.

De wedstrijddag zelf begon al heel vroeg met de wekker van half zes. Dit omdat Corine bij de profs startte en die gingen als eerste startserie om acht uur van start. De start van Jan en ik was pas om tien over negen. Dat gaf ons de gelegenheid om het volledige zwemgedeelte van de profs te kunnen volgen. Aan de zwemtijden zag ik dat het parcours wat trager/langer dan verleden jaar was. De profs onder aanvoering van Michael Raelert zwommen ruim 2 minuten minder snel dan verleden jaar en ik zag Corine met een tijd net onder de 31 minuten pas uit het water komen. Dat gaf mij al het vermoeden dat mijn 29:34 van verleden jaar moeilijk ging worden.

Op de eerste startlijn van mijn agegroup ging ik dus precies om tien over negen van start. Ik bleef vooraan met de kopgroep zwemmen en al voor het 1e keerpunt haalde ik de de schoolslagzwemmers van de tien minuten eerder gestarte agegroup in. Die waren prima te herkennen aan hun oranje badmutsen. Op de weg terug haalde ik zelfs deelnemers van de 20 minuten eerder gestarte agegroup (groene badmutsen) in. Na lekker doorgezommen te hebben kwam ik na 31:21 het strand oplopen. Bijna twee minuten minder snel dan verleden jaar...

Na een lange wissel (door de grote afstand die er overbrugd moest worden naar en door de wisselzone) begon ik aan het fietsen. Ik voelde veel macht in de benen. Waar ik de klim naar de Col de Femenia (7,5 kilometer a 5,5 %)  in de weken hiervoor tussen de 37 en 40 minuten fietste, ging deze klim nu in wedstrijdtempo in 24 minuten. De afdaling en de laatste 35 kilometer terug naar Alcudia gingen ook uitstekend. En aldus parkeerde ik mijn fiets na 2:36 in de wisselzone.


Tijdens het lopen was de temperatuur inmiddels aan het stijgen naar 28 tot 30 graden, veel drinken dus. Met lopen wilde ik een serieuze klap erop geven, maar toch ook weer niet kapot gaan door de warme omstandigheden. Bijna de helft van het loopparcours (3 ronden) was een heen en weer stuk en daar kwam ik Corine 2 keer tegen. Via tweemaal de high five probeerde ik (of wij) elkaars moraal wat omhoog te brengen/houden. Via 1:38 op de 21,1 kilometer ging ik over de finish. De totaaltijd was 4:55 en daarmee was ik 11 minuten sneller dan de editie van 2011. Helemaal niet gek en tevreden dus.


Corine had haar profdebuut in het Ironman circuit gemaakt en eindigde als 13e bij de dames professionals. Jan (met helaas veel last van plantaire fasciitis) wist via wat slim afsnijden van het loopparcours toch "reglementair" te finishen. Hij liep daarmee de 2e looptijd, net achter Michael Raelert ;-)

Volgende stop voor mij is over 3 weken (inmiddels bijna 2 weken) het NK MD Triathlon in Nieuwkoop. Maar de volgende echte serieuze race komt op 8 juli, namelijk Ironman Frankfurt. Het seizoen 2012 is begonnen!

Wedstrijden/Evenementen 2013

  • 21-04-2013 40km Tijdrit ATC
  • 02-06-2013 MD Triathlon Nieuwkoop
  • 22-06-2013 1/3 Triathlon Oud-Gastel
  • 06-07-2013 NK MD Triathlon Didam
  • 04-08-2013 MD Triathlon Eupen
  • 24-08-2013 1/4 Triathlon Anna Paulowna
  • 14-09-2013 NK 1/1 Triathlon Challenge Almere
Powered By Blogger