25 december 2009

Kerst in Winterberg

Mijn schoonvader had voor eind december een 5 tal kamers gehuurd in hotel Zur Sonne in Winterberg (Sauerland in Duitsland). Daar wilde hij graag eens gaan skieen met zijn kleinkinderen. Toen hij in oktober met dit plan op de proppen kwam, gaf ik hem weinig kans dat er eind december genoeg sneeuw in het Sauerland zou leggen.

Een week voor vertrek begon de temperatuur echter behoorlijk onder nul te raken. Op de webcams kon ik in de week voor het vertrek al zien dat de sneeuwkannonnen aangezet waren. Daar kwam ook nog eens een aanzienlijk gedeelte natuurlijke sneeuw bij en aldus lag er genoeg sneeuw om te skieen. Het was witte kerst in Nederland, maar hier in Winterberg was het witter dan witte Kerst met zo'n 50cm sneeuw.



Op de video hieronder skied Stijn na 2 dagen les al heel mooi van de berg af.



Iris, Stijn, Lisa en Eva in de skiklas. Dat ging niet altijd even soepel. Ben wel apetrots hoeveel ze met 3 dagen ski-les geleerd hebben. Ben zelfs op donderdag met Stijn door het hele gebied heen getourd. Avontuur skieen noemde Stijn dit.



Hoewel ik de eerste 3 dagen gemist heb, was het toch een lekkere break. Even geen trainen en werk, maar wel lekker buiten bezig zijn.

19 december 2009

1/2 marathon Dronten

Koud, heel koud was het vandaag. Eigenlijk zou ik vandaag niet eens mee doen, omdat ik vandaag met het gezin naar Winterberg zou afreizen. Vanwege de 50e verjaardag van Cor Zwaag a.s. maandag ga ik nu echter een paar dagen later. Marion, Iris & Stijn zijn vandaag met mijn schoonvader vertrokken en ik hobbel er dus a.s. dinsdag achteraan.
Maar goed, het was dus heel koud, 's ochtends vroeg wel -11 en toen ik om 11:15 in auto stapte nog steeds -8. In Dronten aangekomen kwam ik Hans en Mike al snel in de sporthal waar de inschrijving was tegen. Met Mike hebben ik nog even snel ingelopen om, ahum, warm te worden.



Ik had van Chris de opdracht gekregen om de gehele wedstrijd in Z1 te lopen, dat is zo ongeveer op 65% van HFmax. Dat houdt voor mij in dat ik zo rond de 6:10 min/km loop. Dat resulteert dan in een tijd van ongeveer 2:10. Met zo'n tempo loop ik net voor de bezemwagen uit, dus heb ik op eigen initiatief een zone hoger gekozen. In Z2 loop ik ongeveer 5:20 min/km, zo ongeveer het beoogde marathontempo in een hele triathlon. Met zo'n tempo loop ik dan 1:52 hoog op een halve marathon. Op die tijd ging ik dus weg.

De eerste paar kilometer wilde ik maar niet warm worden. Ik merkte dat ik eigenlijk te koud gekleed was voor de omstandigheden. Maar ja, plan is plan dus bleef ik in het ontspannen Z2 tempo doorlopen. Het tussenstuk ging qua temperatuursbeleving wel, maar de laatste 5 km kreeg ik met name een hele koude romp. het eindresultaat werd uiteindelijk 1:56:23 (exclusief 2 plaspauzes). De traagste 1/2 marathon in wedstrijdverband die ik in hele lange tijd gelopen heb. Voelt op dat moment niet echt bevredigend.

Heb voor mezelf wel besloten als ik dit soort wedstrijden in de lage zones moet uitvoeren, ik dat beter thuis kan uitvoeren. Je moet toch 11,50 euro betalen en er ook nog eens 1,5 uur voor in de auto zitten.
De komende weken zijn qua wedstrijden mak aan. De eerstvolgende wordt waarschijnlijk medio januari 2010 een zwemloop van triathlonvereniging Oude Veer in Breezand. Maandag aan Cor Zwaag maar vragen wat de definitieve planning voor de Oude Veer wedstrijdjes van 2010 is. Eind januari zowiezo de Bakker Bart 10 miles (16,1 km) van het ATC.

06 december 2009

Kromslootparkloop

De Kromslootparkloop is een leuk loopje bij mij "om de hoek". Dit zijn dus van die loopwedstrijdjes die je in de winter effuh meepakt. Mijn verwachtingen waren voor vandaag echter niet hooggespannen. Te meer omdat de avond ervoor het jaarlijkse Sinterklaasfeest plaats vond bij mijn familie in Anna Paulowna. 's Avonds stonden aldaar broodjes kroket & frikandel op het menu. En na het pakjesgebeuren kwam er ook nog eens een enorm stuk, zeer lekker uitziende taart op tafel. Niet echt sporterskost zal ik maar zeggen.



De start was om 11 uur en dat kwam mooi uit in verband met een naderend buienfront. De hele wedstrijd is het droog gebleven, maar wel met een strakke wind. Ik ging weer weg op een zelfde tijd als de 7 Heuvelenloop, namelijk 1:07:30 en een HFavg van 160. Ik kwam zo halverwege met een andere loper samen in een tempo dat eigenlijk net een fractie boven die HFavg van 160 lag. Door de strakke wind besloot ik het tempo samen met die andere loper te handhaven. Zo liep ik naar 1:06:42 met een HFavg van 162 (88% van HFmax). Relatief snelle tijd, maar wel 2 slagen boven target HF. Al met al tevreden over de geleverde prestatie van vandaag.

Wedstrijden/Evenementen 2013

  • 21-04-2013 40km Tijdrit ATC
  • 02-06-2013 MD Triathlon Nieuwkoop
  • 22-06-2013 1/3 Triathlon Oud-Gastel
  • 06-07-2013 NK MD Triathlon Didam
  • 04-08-2013 MD Triathlon Eupen
  • 24-08-2013 1/4 Triathlon Anna Paulowna
  • 14-09-2013 NK 1/1 Triathlon Challenge Almere
Powered By Blogger