06 juli 2008

Rondje Markermeer

Deze eerste zondag van juli wederom het traditionele rondje Markermeer. Dit jaar bestond het gezelschap uit Herman Juurlink (met zijn nieuwe Koga), Johan Boerman, Erik Bloklander (met zijn oude Koga) en ondergetekende. Reden we vorig jaar nog in onweersbuien, dit jaar gelukkig wat droger weer. Wel een strak windje die ook traditioneel uit het zuidwesten komt. Dat zorgt ervoor dat vanaf Enkhuizen tot Amsterdam de wind redelijk op de kop blaast.


Door een afgesloten brug in Almere moesten we dit jaar een kilometer of 5 extra rijden. Daar kwamen we een bekende van mij tegen, namelijk Kasper Hamburger (geen onverdienstelijk triathleet die zich nu meer op het fietsen richt). Die stond samen met zijn broer ook voor de afgesloten brug. Zij waren van plan zo rond de 100km te rijden en besloten ook met ons mee het Markermeer te ronden. Overigens bleek tussen vorig jaar juli en vandaag, het fietspad opgeknapt te zijn. Geen overbodige luxe, want als mij iets heeft tegen gehouden om dit rondje wat frequenter te rijden, dan is dat de kwaliteit van het fietspad geweest. Nu dus weer helemaal goed, in het begin betonplaten en daarna strak zwart asfalt.

Dit jaar reden we 144 km in 4:43, een minuut of 5 sneller als verleden jaar met ook nog eens 5km extra!!! Had voor het fietsen ook al een uur gezwommen en na het fietsen volgde nog eens een half uur lopen in Z2. Een pittige trainingsdag dus. Nog 8 weken tot Almere. Het trainingsprogramma van de komende 4 weken ziet er in ieder geval uitdagend uit.

02 juli 2008

1/8 Triathlon Nieuwe Niedorp

Eindelijk weer eens een wedstrijd waar ik lekker kon knallen. Bij de meeste wedstrijden zat er tot nu toe de rem er nog aardig op. Of omdat de wedstrijd lang was (zoals Nieuwkoop en Stein) of omdat de wedstrijden een hoger doel dienden.

Nieuwe Niedorp ligt mij altijd erg goed, elk jaar presteer ik er naar behoren en ook nu voelde het lichaam goed. Merkte na Stein dat ik supersnel herstelde, dus een gelijkwaardige tijd als verleden jaar zag ik tot de mogelijkheden horen. Ik zeg gelijkwaardig, want verleden jaar ging het super en ik had niet het gevoel dat ik die tijd zo maar zou kunnen benaderen.

Het weer gaf in ieder geval wel reden tot bezorgdheid. Namelijk warm, onweer, stortbuien, windstoten en zelfs hagelbuien leken in het verschiet te staan. Gelukkig waren de ergste buien 's middags en viel er alleen een half uur voor de wedstrijd nog wat regen.

Dit keer waren mij buurjongens, Omar en Milan Brons mee. Die wilde wel eens mee kijken. Ze zijn zelf ook fervent triathlonners en doen bijna wekelijks hun wedstrijden op hoog niveau!
Ook Marion, Iris en Stijn stonden dit jaar langs het parcours. Ze hadden de afgelopen dagen lekker gelogeerd bij Marion haar vader in Breezand en wilden mij ook wel eens in actie zien ;-)

Zwemmen ging ouderwets goed en legde de 600m in 8:20 af. Niet zo'n heel snelle wissel en moest in het begin ff flink aanpoten met fietsen om in een groepje voor mij te komen. Dat lukte, hoewel ik bijna in de eerste serieuze bocht er bijna uit vloog.


Ik kon niet uit die groep wegkomen en aldus bleef ik maar hangen en nam wat kop over om het tempo goed hoog te houden. Aan het einde van de eerste ronde van 11km werd onze groep door een ongeveer vijftal grote groep renners met o.a. tempobeul Johan van Splunter ingehaald. Toen dat gebeurde zakte het tempo niet meer onder de 42 km/u en aldus legde ik de 22km in 32:15 af. Dat is 41,5 km/u gemiddeld!!!!


Wederom een iets te trage wissel waardoor ik het contact met Hessel Kruijer en Danny Pormes meteen was kwijt geraakt. Desalniettemin een strakke 18:05 gelopen op de 5km (eigenlijk zo'n 4,7 km). Na de finish stond er 1:01:45 op de klok. Vijf hele seconden sneller dan verleden jaar. Dus toch net binnen die hele snelle tijd van verleden jaar gekomen. De gemiddelde HF was ook nog eens precies hetzelfde als verleden jaar, namelijk HF162.


Een hele goede prestatie dus, wel op gehoopt maar niet verwacht. De komende weken staan helemaal in het teken van de hele triathlon van Almere op 30 augustus en dit is dan een mooie opsteker. Twee weken voor Almere doe ik nog mee met de OD triathlon van Veenendaal. Een laatste testwedstrijd richting Almere.

Wedstrijden/Evenementen 2013

  • 21-04-2013 40km Tijdrit ATC
  • 02-06-2013 MD Triathlon Nieuwkoop
  • 22-06-2013 1/3 Triathlon Oud-Gastel
  • 06-07-2013 NK MD Triathlon Didam
  • 04-08-2013 MD Triathlon Eupen
  • 24-08-2013 1/4 Triathlon Anna Paulowna
  • 14-09-2013 NK 1/1 Triathlon Challenge Almere
Powered By Blogger