22 juni 2008

NK LD Triathlon Stein

De tweede core wedstrijd van dit seizoen. 3km zwemmen 114km fietsen en 30km fietsen door het Zuid Limburgse landschap was de opdracht. Ik had Johan, net als verleden jaar, weer bereid gevonden om mee te gaan. Die kon gedurende mijn fietsgedeelte zelf wat colletjes in Zuid-Limburg bedwingen.


Op zaterdag was het aanmelden en aansluitend een pasta-party. We waren mooi op tijd om ook nog het verloop van NK Olympic Distance triathlon te bekijken. Zag stadsgenoot Youri Severin dit jaar 3e worden. Hij mistte helaas, net als verleden jaar, de slag bij het zwemmen en fietste daardoor niet bij de kopgroep. Lastig om dan nog wat van de wedstrijd te maken. Uiteindelijk veegde hij op 2 man na deze kopgroep nog wel op om een 3e plek te behalen.

's Avonds nog in onze hotelkamer naar Nederland -Rusland (kwartfinale EK voetbal) gekeken. Daar zagen we Nederland jammerlijk, maar terecht onderuit gaan tegen de Russen.

Maar zondag ochtend was het dan waar het dit weekend om ging. Het open NK Triathlon Long Distance. De weersvoorspelling zag er dreigend uit. Nog een rustige ochtend, maar 's middags zouden er mogelijk zware onweersbuien gaan vallen en zou de temperatuur naar 30 graden stijgen . De organisatie riep voor de wedstrijd zelfs om dat het een ieders eigen verantwoordelijkheid was om de wedstrijd voort te zetten als het noodweer zou losbarsten. Opbeurende woorden zo vlak voor de start en moeilijk voor te stellen als het om 8 uur 's ochtends er nog heerlijk buiten uitziet. Achteraf viel het gelukkig erg mee en arriveerde het noodweer pas na 6 uur 's avonds. Wel was het snikheet en trok tijdens het fietsen de wind ook nog eens flink aan.

Om 8:30 viel het startschot en begon de wedstrijd. Ontspannen zwom ik net binnen de 50 minuten de 3 km zwemmen. Niet supersnel, maar degelijk. Overigens dit keer gelukkig geen kramp tijdens het verlaten van het water. Dit heeft mij in Nieuwkoop toch heel wat ongemak tijdens het lopen opgeleverd.


Fietsen in Stein is altijd loodzwaar. 4 rondes van 28,5km met 3 pittige beklimmingen. Was dit jaar wat langer doordat het parcours omgelegd moest worden door rioleringswerkzaamheden. Over de 114km reed ik uiteindelijk 3:37. Da's 31,5 km/hr gemiddeld. Net een paar minuten boven vooraf gerekend, maar gezien de warme en winderige omstandigheden wel in orde.

30km lopen was de laatste opdracht van vandaag. 4 rondes van 7,5 km slingerend door Stein inclusief de nodige hoogtemeters per ronde. Niet echt mijn stijl. Had vooraf nog gerekend op een looptijd van rond de 2:40 maar het werd uiteindelijk 3:11. Haalde de laatste ronde iemand in en bleef vervolgens de hele ronde met hem aan de praat over van alles en nog wat op triathlon gebied.

Zeer matig gelopen dus. Had hier ondanks de omstandigheden toch wel heel wat meer van verwacht.


Uiteindelijk stond er dus 7:44 op de klok. Vooraf gerekend op een tijd zo net boven de 7 uur. Te optimistisch dus. Ik zou beter moeten weten, want Stein is gewoon een loodzware wedstrijd en dit jaar waren de weersomstandigheden zeker niet ideaal. Dat is overigens het handelsmerk van Stein. Een zwaar parcours met meestal warme weersomstandigheden.


Overigens prolongeerde mijn trainer Chris Brands zijn Nederlands Kampioenschap LD triathlon en werd 2e overall.

Nog 10 weken tot Almere. Dan moet het voor dit seizoen echt gebeuren. Ennuh, over 1,5 week op woensdagavond 2 juli de 1/8 triathlon van Nieuwe Niedorp. Lekker weer eens een korte triathlon knallen. Ik heb er in ieder geval veel zin in.

01 juni 2008

NK 2OD triathlon Nieuwkoop

Triathlon Nieuwkoop en Cor Boerman is geen top huwelijk. Van de drie voorgaande inschrijvingen ben ik maar 1 keer daadwerkelijk gestart. De eerste keer was ik een dag of 6 voor de wedstrijd bij de mondhygieniste geweest. Die constateerde dat beide bovenste verstandskiezen onmiddelijk getrokken moesten worden. De volgende dag gebeurde dat op een dusdanige mannier dat ik een week alleen maar vloeibaar kon eten en er een pak Finimal per dag naar binnen ging. Ik zag eruit of ik 12 rondes in de ring had gestaan met Mike Tyson (en zo voelde het ook). Ik heb er nog steeds een "electrische-tandarts-apparaten fobie" aan overgehouden. Geen Nieuwkoop dat jaar dus. De volgende keer wel gestart, 1op 1 so far. Vorig jaar had ik ook weer eens ingeschreven, maar dit keer had ik een week of 2 van te voren een heupblessure gekregen. Weer moeten afmelden dus... Enfin, dit jaar weer ingeschreven en zowaar weer gestart! Sta nu dus 2 op 2 ;-)

De weersvoorspelling zag er van te voren goed uit. Helaas was het 's ochtends heel erg vochtig en later 's middags met de zon erbij behoorlijk broeierig. Goed gezwommen, net boven de 45min op 3km. Kreeg wel kramp in mijn kuiten tijdens het verlaten van het water. Deed ongeveer 1 minuut erover om uit het water te klimmen.

Helaas was het tijdens het zwemmen gaan miezeren, da's zonder parcourskennis niet zo fijn. Was dan ook een paar keer bijna uit mijn ligstuur geknald door verradelijke hobbels in het wegdek i.c.m. met een spekglad ligstuur. Desalniettemin 2:17 op 81km gereden, 35,5 gem (HFavg149). Dat was degelijk dus.

Bij het lopen voelde ik meteen vanaf de eerste meter die ellendige kramp van na het zwemmen in beide kuiten. Die bleef er ook tot de laatste 20.000ste meter in zitten. Liep die 20km in 1:39 hoog met op zich een mooi oplopende HF (HFavg154). Tijdens het lopen kwam de zon wat flets door en werd het broeierig warm. Finishtijd was 4:48:09, net 3 minuten boven vooraf ingeschat. Ben er 99e mee geworden in een veld van zo'n 250 man.

Kwam Arjen Bellaard van de Mudbikers er ook nog tegen, die had gezwommen met een trio. 37min op 3 km, best wel snel dus! Ik zou ervoor tekenen, hahahaaa. Had ik gelukkig nog 1 supporter langs de weg staan.
Zijn team werd uiteindelijk 2e!

Volgende wedstrijd is op 22 juni het Nederlands kampioenschap LD Triathlon in Stein (3Z-120F-30L). Zoals je ziet qua afstanden weer een stapje verder dan in Nieuwkoop. Qua parcours is dat zeker het geval, 4 rondes met 3 pittige beklimmingen per ronde en het lopen is ook zeker niet vlak. Daar komt bij dat Stein traiditie getrouw ook nog eens zeer warm is.
Is er dan niets in het voordeel van Stein? Zeker wel, want het publiek en bijbehorende aanmoedigingen zijn van het hoogste (en luidruchtigste) niveau in Nederland!

Wedstrijden/Evenementen 2013

  • 21-04-2013 40km Tijdrit ATC
  • 02-06-2013 MD Triathlon Nieuwkoop
  • 22-06-2013 1/3 Triathlon Oud-Gastel
  • 06-07-2013 NK MD Triathlon Didam
  • 04-08-2013 MD Triathlon Eupen
  • 24-08-2013 1/4 Triathlon Anna Paulowna
  • 14-09-2013 NK 1/1 Triathlon Challenge Almere
Powered By Blogger