17 mei 2008

Zwemloop ATC Almere

"Vlees nog vis" zou ik deze wedstrijd willen noemen. Sinds ik train met behulp van de schema's van Chris Brands worden dit soort wedstrijden met de rem op gedaan. Dat dat soms nog wel erg wennen is voor mij, bleek vandaag wel. Je weet dat je niet volle bak gaat doen, maar tijdens de wedstrijd hink je constant op 2 gedachten. "Ga ik volgens schema" of "ga ik volle bak". Vroeger koos ik altijd volle bak... Vandaag was het "vlees nog vis" omdat ik toch niet volle bak ging maar eigenlijk ook net boven de gestelde HF zones. Ook nog eens een pittige trainingsperiode achter de rug, dus excuses genoeg.

De wedstrijd begon pas laat in de middag, namelijk 16:45. Kreeg in de loop van de dag helaas last van een lichte hoofdpijn. Kon dat vooral merken als ik bukte of tijdens de tuimel keerpunten met het zwemmen.
Ik zwom samen met Merijn Schuurman in 1 baan. Dat was dus wel ontspannen. Merijn heeft duidelijk een sprongetje gemaakt met zwemmen deze winter. Hadden we vorig jaar nog dezelfde zwemtijd, dit jaar was hij met 14:46 28 seconden sneller dan mij. Ik had dus 15:14.

Zoals gewoonlijk bij zwemlopen bij mij wederom een trage wissel. Volgend jaar toch maar eens met 3 in 1 tripak gaan zwemmen in plaats van een trishort waar ik na het zwemmen een shirt aan moet trekken. Moest ook nog eens de HF band en looppod van mijn Polar aantrekken cq op mijn schoen klikken. Je bent "data driven" of niet :-). Met een tripak aan kan ik waarschijnlijk ook nog eens met HF band zwemmen.

Eenmaal buiten gekomen miezer regende het nog steeds (dat deed het al de hele dag). De eerste km was de HF nog wat aan de hoge kant, maar al snel stabiliseerde deze zich zo rond de 2 km zo rond de HF157. Uiteindelijk 44:07 gelopen met een HFavg van 157. Wilde eigenlijk alles rond de 154 lopen, dus net een paar slagen boven schema. Positief was wel dat dit tempo dusdanig aanvoelde dat ik probleemloos nog wel zo'n 10km kon lopen.

Uiteindelijk had ik een eindtijd van 1:00:37. Daar ben ik 6e master mee geworden. Dat viel me wel wat tegen. Voor wat het waard is, sta nog wel steeds bovenaan in de tussenstand van het circuit http://www.tvalmere.nl/site/index.php/Tussenstand-ATC-2008.html.

Over twee weken mijn eerste "core" wedstrijd van dit seizoen in Nieuwkoop. Dat is tevens het NK Triathlon Middle Distance (3Z-80F-20L). De komende 2 weken zijn qua training weer wat rustiger, dus zou ik optimaal getapered aan de start van Nieuwkoop moeten verschijnen.

03 mei 2008

OD Triathlon Portocolom

Mijn eerste triathlon van dit seizoen. En dan nog wel in Mallorca. Kwam er bij toeval achter dat deze triathlon in hetzelfde weekend gehouden werd dat ik er op vacantie was. En ook nog eens in een plaatsje vlak boven de plaats waar wij in een hotel zaten.

Het inschrijven viel niet helemaal mee met een overwegend Spaanstalige site (lange leve Google translate) en email verkeer met de organisatie die maar niet wilde vlotten. Had namelijk een Swift en IBAN nr's nodig om de betaling te verichten.

Had net als verleden jaar via internet een fiets gehuurd en op de wedstrijd dag zelf , een huurauto voor alle verplaatsingen geregeld. Die huurauto viel achteraf niet mee. Was de bedoeling dat de fiets in de auto ging en dat Marion, Iris en Stijn dan mee zouden rijden. Op het "moment supreme" bleek de fiets niet in de auto te passen zonder de achterbank (niet deelbaar) plat te moeten leggen. Dus helaas, kiezen tussen de fiets en de familie.....



Anyway, net op tijd in Portocolom aangekomen om mijzelf aan te melden en de spullen klaar te leggen. Daar kwam ik ook nog twee niet de minste Nederlandse deelnemers tegen, namelijk Marijke Zeekant & Pim Veeger. Zij gingen uiteindelijk met de veteranen hoofdprijzen naar huis.
De zwemstart was op een pier in de haven, waar iedereen keurig op een rijtje op nummer op kade klaar voor de start moest staan. Na de start was ik vlot weg en kwam na 22:07 uit het water na 1500m zwemmen. Uit de kunst dus! Vervolgens was het zo'n 400m lopen naar de wisselzone.


Fietsparcours was van het pittige soort. Eigenlijk nergens vlak en dus overal of naar boven of naar beneden. Ik schat toch wel zo'n 600 a 700 hoogtemeters (zie foto afdaling naar Portocolom). Na 1:22 had ik de 43km afgelegd.


Het loopparcours van 2 ronden langs de pittoreske kust rond Portocolom was erg mooi met elke keer halverwege een nijdig klimmetje. Liep uiteindelijk ontspannen zo'n 46:00 over de 10km. Wat vooral positief aan het lopen was, was de lage hartslag met toch zo'n redelijk hoge snelheid. Had ook echt het gevoel dat ik nog makkelijk 10km in dat tempo kon lopen.

Uiteindelijk samen met "Willy from Barcelona" (met wie ik het hele loopparcours samen gelopen heb) na 2:36:38 gefinished. In de einduitslag was ik 5e in mijn categorie en plm. 40e overall.

Echt een leuke wedstrijd en als het volgend jaar weer zo zou uitkomen met de vacantie van de kinderen, doe ik zeker weer mee.

Wedstrijden/Evenementen 2013

  • 21-04-2013 40km Tijdrit ATC
  • 02-06-2013 MD Triathlon Nieuwkoop
  • 22-06-2013 1/3 Triathlon Oud-Gastel
  • 06-07-2013 NK MD Triathlon Didam
  • 04-08-2013 MD Triathlon Eupen
  • 24-08-2013 1/4 Triathlon Anna Paulowna
  • 14-09-2013 NK 1/1 Triathlon Challenge Almere
Powered By Blogger