30 maart 2008

Tijdrit ATC

Nat, koud, winderig en modderig waren de kernwoorden van deze tijdrit. Vanwege een auto rally moest op het laatste moment door de organisatie een alternatief parcours gezocht worden. Dat alternatieve parcours van 4 rondes (in totaal 43,2 km) was langs de Oostvaardersdijk via de Pampushout weer naar start-finish bij de Marina haven.

Deze trainingswedstrijd moest zich in Z4 (HFavg max 159) plaatsvinden. Merkte al gauw dat tegenwind de hartslag aardig de 160+ regio in ging. Probeerde dan ook voor de wind wat rustiger te rijden. Dat resulteerde in een tijd van 1:10:49 (36,6 km/hr) en een overall HFavg van 161. Net ff te hoog dus. Maar voelde me wel heel sterk en had constant het gevoel dat het nog veel sneller kon.

Zag onderweg zo'n 5 man uitvallen door lekke banden. Kwam ongewtijfeld door het natte wegdek en de vele rotzooi (steentjes etc) die zich op dit wegdek bevonden.



Zag zojuist op de website van TVA Almere dat ik 2e bij de masters was geworden. Op gepastte afstand van winnaar Paul van den Berg. Sta nog wel steeds eerste in het tussenklassement! Dat zal na de laatste wedstrijd wel niet meer het geval zijn, want ik doe 4 van de 5 wedstrijden en op de 10 Engelse mijlen zaten er aardig wat snelle masters voor mij.

Volgende wedstrijd is op zondag 13 april a.s. Een trainings run-bike-run van TV Oude Veer en TV de Venne. Heb er zin in en zeker als het weer wat meer naar het voorjaar gaat neigen ;-)

16 maart 2008

Run-Bike-Run Hilversum

Vandaag was de Run-Bike-Run van Hilversum gepland. Een korte maar pittige wedstrijd midden in een wat zwaardere trainingsperiode.

Helaas ben ik sinds afgelopen donderdag wat in de lappenmand geraakt. Niet echt ziek of zo, maar de afgelopen dagen wat hoofdpijn en een hogere ochtendpols dan normaal. Waar ik normaal 45 of lager meet, zit ik nu zo rond de 55. Dit weekend maar ff mak aan en maar hopen dat we de draad zo snel mogelijk weer op kunnen pakken. Want de trainingen verlopen wat dat betreft steeds beter. Met name vorig weekend.

Die zaterdag 3,5 uur fietsen in Z0 met 5 stukken van 8 minuten in Z2, zondagochtend een zwemtraining van een uur in Z2 en 's middags in de miezerregen een looptraining van 2 uur in Zo. Vooral die looptraining ging prima. In 2 uur 19,6km gelopen met een HFavg van 122, dat was echt kicken toen ik na de training de data bekeek!!!




02 maart 2008

ATB Cross ATC circuit Almere

Februari was een "zuinige" maand qua wedstrijden, dus het eerste weekend in maart meteen maar aan de bak. Voor het eerst sinds jaren aan een ATB cross meegedaan. Omdat het ATC circuit 5 wedstrijden telt, ik er maar 4 van kan meedoen en de 4 beste resultaten meetellen moest ik deze wedstrijd dus ook meepakken om mee te doen voor een eindklassering.

Dit keer was de cross (45 min + 1 ronde) in het Museumbos, vlakbij de Stichtsebrug. Ondanks het stormachtige weer van de laatste dagen lag het parcours er prima bij. Slechts een tweetal modderige stukken, maar die gaven het parcours net wat wat meer pit. Vandaag was het wederom behoorlijk winderig, maar gelukkig ook droog. En ook de temperatuur was ook nog eens prima, dus mooie omstandigheden voor een lekkere race.


Ik had Herman dit keer ook zover gekregen dat ie meedeed, dus gezamelijk naar het parcours gereden. Na de start was het ff knokken voor je positie op de smalle bospaden. Al snel kwam ik met een paar andere crossers te rijden en zo reden we bij elkaar de race uit. Ik had van Chris een maximale HFavg van 159 mee gekregen. Die kon ik echter niet houden en had uiteindelijk een HFavg van 164 op de teller staan. Het ging erg lekker en ervan uitgaand dat wat harder fietsen me niet meteen de kop moet gaan kosten, nam ik de hogere HFavg voor lief.

Uiteindelijk werd ik 5e bij de veteranen. Dit resultaat gecombineerd met de 12e plaats in de 10 EM resulteert voorlopig in een eerste plaats in het tussenklassement.

Wedstrijden/Evenementen 2013

  • 21-04-2013 40km Tijdrit ATC
  • 02-06-2013 MD Triathlon Nieuwkoop
  • 22-06-2013 1/3 Triathlon Oud-Gastel
  • 06-07-2013 NK MD Triathlon Didam
  • 04-08-2013 MD Triathlon Eupen
  • 24-08-2013 1/4 Triathlon Anna Paulowna
  • 14-09-2013 NK 1/1 Triathlon Challenge Almere
Powered By Blogger