15 juli 2007

Rondje Markermeer

De weersvoorspellingen voor vandaag beloofde vooraf een temperatuur van tegen de 30 graden. Toen wij 's ochtends met z'n vijven (Johan Boerman, Herman Juurlink, Michael Dirkzwager en Erik Bloklander) vertrokken zag de lucht in het noorden er al verdacht grijs uit. Eenmaal op de Houtribdijk begonnen het te druppelen. Deze druppels gingen al gauw over in regen en onweer. Bah!!!


Dat stuk hadden we de wind goed op de kop, maar doordat iedereen nog fris in de benen was reden we toch zo tussen de 32 en 35 de Houtribdijk over. Daarna met de wind in de rug van Enkhuizen naar Hoorn. Vanaf Hoorn hadden we zijdewind en was het op naar het opsteekpunt in Edam. Daar hebben we een cappucino en appelgebak genuttigd om vervolgens de laatste 45 kilometers in te gaan. Vanaf Amsterdam was het nog een dikke 20 kilometer tegen de wind in naar Almere. Uiteindelijk hadden we er plm. 4:40 over de 140 kilometer gefietst. De snelste tijd sinds we sinds 2004 dit rondje zijn gaan rijden. Helemaal niet gek, want zo snel is het rondje niet. Een hoop stukken slecht wegdek en veel stukken bebouwde kom.

Ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast was hoe goed Herman en Erik reden.

  • Herman fietst niet zo heel veel meer, maar door zijn recente aanschaf van een nieuwe ATB, is toch het heilige vuur weer een klein beetje ontstoken. Veranderd van baan en wat meer mogelijkheden om met de fiets naar zijn werk te rijden.

  • En dus ook goed rijden van Erik. Erik was 3 weken geleden nog halverwege uitgestapt tijdens het fietsen in de triathlon van Stein en had eigenlijk helemaal geen zin meer om Almere te gaan doen. Een beetje een dip dus. Maar dippen zijn er om uit te komen en dit zal hem dus zeker wel goed doen. Inmiddels heeft ie toch zijn inschrijfformulier voor Almere op de post gedaan....

  • Johan reed dit jaar iets minder sterk als verleden jaar. Dat zal ongetwijfeld komen door het slechte weer van de afgelopen maand. Minder fietskilometers door woon-werk verkeer dus. Maar het grote doel is de 235 kilometers van Luik-Bastenaken-Luik. Hij heeft nog 4 weken en het weer lijkt de komende weken wat stabieler te worden.

  • Michael reed voor zijn hoeveelheid afgelegde kilometers (waarvan veruit de meeste op zijn hometrainer) van dit jaar ook niet eens onverdienstelijk. Ook Michael gaat Luik-Bastenaken-Luik (170km) rijden en heeft nog de komende 4 weken om nag wat extra kilometers te maken.

  • En ikzelf? De laatste weken weer serieus de trainingsomvang aan het opvoeren. Ik had de afgelopen dagen veel gelopen dus voelde ik de benen 's ochtends enigszins.
Thuis gekomen had Marion een grote pan macaroni gemaakt om de verloren gegane koolhydraten weer aan te vullen. We waren ook mooi op tijd thuis om het laatste stuk van de eerste echte serieuze bergetappe van de Tour de France te kijken. Na een mooie solo werd deze gewonnen door Michael Rasmussen van Team Rabobank. Die zege was goed voor de bolletjestrui en de gele trui!!!

04 juli 2007

1/8 Triathlon Nieuwe Niedorp

Vandaag een van de gezelligste triathlons van het seizoen, de 1/8 triathlon van Nieuwe Niedorp. Als beste prestatie ben ik daar in 1994 3e overall geweest. Een van de weinige prijzen die ik van vroeger bewaard heb, is deze derde plaats, een straatsteen. Ik heb 'm zojuist nog ff bekeken om zeker te weten welk jaar dit was. Ik deed er toen, schat ik, zo'n 58 minuten over. Vorig jaar deed ik er 1:03:17 over. Je wordt ouder pappa....

De weersvoorspelling voor deze dag zag er niet zo geweldig uit. Toen ik vertrok uit Almere leek het wel een tropische moeson. Maar hoe noordelijker ik kwam, hoe beter het werd. In Nieuwe Niedorp was het gelukkig helemaal droog. Wel fris met een stevig briesje, maar wel droog! Door alle regen van de laatste dagen was de watertemperatuur wel behoorlijk afgenomen. Was het 1,5 week geleden in Stein nog bijna 23 graden, nu was het slechts 18,5 graden. Gelukkig maakt een wetsuit het een stuk comfortabeler :-)

Ik kwam wat moeilijk weg na een onverwacht snel startschot. Al snel kwam ik naast Cor Zwaag zwemmen. Na een snellere ronding van het keerpunt kwam ik voor het eerst sinds jaren voor Cor in een triathlon het water uit. Het zwemmen (600m) had ik afgelegd in 8:25. Lekker snel dus!

Met fietsen vormde zich rond mij al snel een peleton van 5 man. Daarbij zaten ook Danny Pormes en Hessel Kruijer. We werkten goed samen, hoewel je in Nieuwe Niedorp niet mag stayeren, wordt dit al jaren oogluikend toegelaten. Na 33:23 had ik de 22km afgelegd. Ook lekker snel.

Na een vlotte wissel liep Danny een meter of 100 voor mij en Hessel uit. Hessel en ik liepen gezamelijk een strak tempo en pakte Danny halverwege het lopen terug. Hessel duwde mij vlak voor de finish naar voren en liet mij voor hem finishen. Hij was immers in de strijd voor het clubkampioenschap Danny pormes voorgebleven en vond dat ie veel baat had bij mij strakke looptempo.

Na 1:01:50 stond ik aan de finish. Ik had 17:24 over de 4,8 km gelopen. Supersnel dus.

Voorlopig geen wedstrijden meer. De eerstvolgende is een week voor Almere, het NK Masters 1/4 triathlon in Veenendaal. De komende 5 weken veel kilometers maken. Vooral het lopen zal wat extra aandacht nodig hebben. Hoewel de looptijd van vandaag anders doet voorkomen, ben ik bang dat ik op de lange afstand toch nog wat te kort kom. Maar geen paniek, de basis is goed, dus alleen maar een kwestie van rustig de kilometers gaan maken.

Wedstrijden/Evenementen 2013

  • 21-04-2013 40km Tijdrit ATC
  • 02-06-2013 MD Triathlon Nieuwkoop
  • 22-06-2013 1/3 Triathlon Oud-Gastel
  • 06-07-2013 NK MD Triathlon Didam
  • 04-08-2013 MD Triathlon Eupen
  • 24-08-2013 1/4 Triathlon Anna Paulowna
  • 14-09-2013 NK 1/1 Triathlon Challenge Almere
Powered By Blogger