26 mei 2007

1/4 Triathlon Heerenveen

De eerste triathlon van het seizoen en wel in Heerenveen! De week voor de wedstrijd was het weer super-de-lux, dus zorgen om de watertemperatuur had ik niet. Had afgelopen woensdag nog een half uurtje in het Gooimeer gezwommen wat doorgaans wat kouder moet zijn dan zo'n aangelegd recreatiemeertje. Echter de weersvoorspellingen gaven wel wat reden tot zorg. Vanaf zaterdag zou het weer gaan omslaan en zouden we een nat pinkster weekeinde in het vooruitzicht hebben. Gelukkig viel het erg mee en is het de hele wedstrijd droog gebleven met een matig windje kracht 3 a 4 en af en toe zelfs wat zon!
Moeders & Edy en mijn buren (deden mee aan de recreatieve series voorafgaand) waren mijn "supporters", dus dat motiveerde nog wat extra ;-)

Het zwemparcours was 3 rondjes van 500m in een klein recreatie meertje. Ik zwom voor mijn gevoel redelijk vlot door, maar zag aan de waterkant dat het slechts 27:12 was. Of ik had zo slecht gezwommen, of het parcours was wat aan de lange kant? Ik gok op het laatste...


(Met de groene badmuts in het midden)

Fietsen was 4 rondjes van 9 km door een mooi stukje Friesland. Mooie omgeving maar niet een echt lekker "lopend" rondje. Dat kwam mede door de vele verkeersdrempels en hobbels in het wegdek door boomwortels. Ik reed 0:59 over de 36 km, dus zo'n 36,5 km/hr gemiddeld. Had wel zo'n 1 a 1,5 minuut sneller mogen zijn.

Toen begon het lopen. Na de Run-Bike-Run van vorige week had ik een vervelende irritatie in mijn rechter heup opgelopen. Dit manifesteerde zich in de afgelopen week in elke looptraining na zo'n 6 a 7 km lopen. Ook nu leek deze irritatie ongeveer rond dit punt terug te komen, maar het zette niet door en aldus kon ik toch redelijk door lopen. Uiteindelijk had ik 43:30 gelopen. Qua mogelijkheden wel wat onder mijn kunnen, maar dat kwam mede doordat ik het lopen niet gepushed had. Mijn HFavg op het lopen was 159. Normaal zou dit zo rond de 165 moeten zijn.

Uiteindelijk stond er 2:12:40 op de finishklok. Ik was 42e van de 80 geworden. Dat lijkt misschien niet zo geweldig, maar in de breedte stond hier een zeer sterk deelnemersveld!! Niet top dus, maar zeker ook niet slecht. Een "routinewedstrijd" zal ik maar zeggen...

Volgende week de halve van Nieuwkoop. Dan wordt het pas echt serieus! Namelijk 3 km zwemmen, 80 fietsen en 20 lopen. Maar hopen dat het lekkere weer snel mag terug komen.

15 mei 2007

Run-Bike-Run ATC Almere

Op een verassend aangename dinsdagavond werd de 5e wedstrijd van het ATC circuit gehouden, een Run-Bike-Run over 5 lopen, 21 fietsen en 2,5 lopen. Wilde ik het masters concurrent en circuit leider Hans Lampe in dit circuit nog moeilijk maken, dan moest er gewonnen worden. Ik had vorige week een lekker pittig trainingskamp op Mallorca in de benen dus het geloof in een goede afloop was er zeker.

Hans is een uitstekend loper dus wist ik dat ik het verschil met lopen niet te groot moest laten worden. Na 5km lopen was dat zo'n klein minuutje. Ik hoopte hem met een snelle wissel te kunnen pakken want ik fietste op mijn Pyro Platform Adaptors. Fietsen op loopschoenen dus.
Ik had eigenlijk niet in de gaten dat Hans op een gelijksoortig systeem fietste (dat merkte ik pas na de finish), dus pakte ik op de wissel welgeteld ongeveer 0 seconden :-( Ik dacht op dat moment zelfs dat ik hem in de wissel had ingehaald...)


Ik haalde op de fiets nog wel wat tijd in, maar moest toch een seconde of 20 later aan het lopen beginnen. Uiteindelijk had hij een voorsprong van een dikke minuut op mij. Weer een 2e plaats. Over de prestatie opzich ben ik weer dik tevreden, ruim 3 minuten sneller dan verleden jaar. Volgende maand de 1/8 triathlon van het circuit. Maar eerst nog de 1/4 triathlon van Heerenveen en de 1/2 triathlon van Nieuwkoop.

07 mei 2007

Vacantie Mallorca

Net zo als verleden jaar weer in mei een weekje met het hele gezin op vacantie. Dit jaar weer naar Mallorca, maar nu naar Alcudia, een plaatsje in het noord oosten van het eiland. Ik had dit jaar van te voren via internet een mooie fiets gereserveerd bij een fietsverhuurder, een Specialized Allez Comp.


We hadden op de heenweg helaas wel een vertraging van wel 4 uur! Bijkomend voordeel was wel dat we de bekerfinale tussen AZ en Ajax nog volledig konden bekijken. Enfin, zo tegen half vier 's nachts lagen we dan eindelijk in ons bed in hotel Holliday Garden in Alcudia.

Ik had daar dus een fiets gehuurd en bedacht dat ik daar 3 ritten ging maken. Twee glooiende ritten tussen de 70 en 80km en een bergrit van 100+km. Met name de bergrit was erg zwaar omdat ik de dag ervoor een verkoudheid & lichte keelontsteking had opgelopen en de temperatuur was opgelopen boven de 30 graden. Het betere afzien dus. Ik was van plan die dag naar de Puig Major (hoogste berg van mallorca op +/-1440m boven zeeniveau) te rijden. Helaas is het laatste gedeelte voor het burgervolk afgesloten, omdat er boven op de top een Amerikaanse radarpost staat. Vond ik op dat moment helemaal niet erg, want het lichaam voelde die dag toch al niet zo geweldig aan. Dus maar slechts tot 870m boven NAP gekomen....

Ik was de dag erna wel echt ziek en heb een dag in de kamer doorgebracht. Gelukkig bleef het bij die dag en was ik op de laatste fietsdag nog weer in staat om een rustig glooiend ritje te maken. Tussendoor nog twee ontspannen looptrainingen afgewerkt, dus weer een lekker sportieve vacantie!

De kinderen vermaakten zich ook prima, hoewel er dit jaar minder kinderen van hun leeftijd zich op het complex bevonden.


Wedstrijden/Evenementen 2013

  • 21-04-2013 40km Tijdrit ATC
  • 02-06-2013 MD Triathlon Nieuwkoop
  • 22-06-2013 1/3 Triathlon Oud-Gastel
  • 06-07-2013 NK MD Triathlon Didam
  • 04-08-2013 MD Triathlon Eupen
  • 24-08-2013 1/4 Triathlon Anna Paulowna
  • 14-09-2013 NK 1/1 Triathlon Challenge Almere
Powered By Blogger