30 april 2007

Jompie op Koninginnedag

Marion besloot in de loop van de ochtend dat ze de vrijmarkt maar op ging om eens te kijken of ze nog wat slofjes en vriendschapsbandjes kon verkopen. Dat ging nog redelijk goed ook :-)


28 april 2007

Zwemloop ATC Almere

Onder wederom zomerse omstandigheden werd de zwemloop van ATC almere gehouden. Wederom, omdat mijn vorige run-bike-run in het Oeverse Bos ook al zo zomers was. De zwemloop van verleden jaar werd onder heel wat minder zomerse omstandigheden gehouden. Temperatuur was net boven nul en er waren wat kleine sneeuwbuien. Overigens was de wedstrijd toen een maand eerder, namelijk eind maart.

Gepland was om deze week een wat zwaardere trainingsweek te hebben. Desalniettemin toch geprobeerd een beetje te taperen door mijn looptraining van vrijdag naar donderdag te verplaatsen, want een wedstrijd is een wedstrijd. Ik zag ook nog wat (kleine) kansen om de overwinning bij de masters te pakken, dus dan ga je ervoor.



De wedstrijd speelde zich af in en rond het zwembad van Almere-Stad, toevallig ook mijn trainingsbad. In mijn baan zaten allemaal zwemmers die zo rond de 15 minuten zwommen. Na een vlotte start trok ik de eerste 500m het hele veld achter mij aan (minus iemand die een behoorlijk stuk sneller zwom). Halverwege nam mijn directe achtervolger het stokje over en kon ik wat meer in zijn kielzog zwemmen. Ik tikte na 15:02 aan. Helemaal volgens schema. Helaas moest ik daarna wel mijn sokken aantrekken en kon dus niet in mijn blote voeten in mijn schoenen lopen. Had dit van de week een keer geprobeerd, maar na zo'n 7 a 8 kilometer kreeg ik toch last van irritatie. Dat betekende dus een wat trage wissel. Zag de meeste snelle deelnemers toch blootvoets in hun schoenen lopen.


(foto: botoo.nl)

Mijn directe concurent Hans Lampe zwom verasssend goed en liep wel zonder sokken in zijn loopschoenen. Een snellere wissel voor hem dus. Al binnen de eerste kilometer haalde hij mij lopend in en wist ik dat er niet meer in zou zitten dan een tweede plaats. Begon de eerste ronde nog behoorlijk rap (9:28 over 2,5km), maar moest toch met name in de tweede ronde weer inleveren (10:04). De laatste twee ronden wist ik toch het tempo nog ietsepietsie op te krikken en liep daardoor 39:28 over de 10km.

Totaaltijd inclusief wissel was 56:03, bijna 4 minuten sneller dan verleden jaar. Uiteindelijk was ik daar dus 2e veteraan mee geworden. Niet slecht voor een trainingswedstrijd.


Volgende week eerst een ontspannen vacantie op Mallorca. Ik heb daar een racefiets gehuurd, dus ga door nog een paar daagjes toeren. Daarna op dinsdagavond 15 mei een Run-bike-run van ATC circuit.

15 april 2007

Run-Bike-Run TV Oude Veer

Onder zomerse omstandigheden werd de eerste Run-Bike-Run van TV Oude Veer bij het Oeverse Bos afgewerkt. De afstanden waren 3 km lopen, 20 km fietsen en 3 km lopen. De start was om 10:00 uur dus gelukkig niet op het warmste gedeelte van de dag.

Ik was dit keer lekker op tijd en zag dat de concurentie scherp was. Ouwe cracks als Dre van Oosten, Jos van Dorp, Hessel Kruyer en Johan van Splunter (en natuurlijk good old "Mr Rowbike" Cor Zwaag!!!) stonden aan de start (allemaal categorie H40 of hoger, hahahaaaa). Ook categorie H21 was sterk vertegenwoordigd door Henk Elbertsen.

De eerste 3 km lopen gingen voorspoedig en mede door een snelle wissel op mijn Pyro Platform Adaptors lag ik op de 3e plaats. Tijdens het fietsen werd ik nog door een drietal zeer rappe fietsers ingehaald. De tweede run pakte ik een van deze fietsers echter meteen met de wissel al weer terug. Direct na aanvang van de laatste run liep Jos van Dorp 400m voor mij uit. Jos is sinds kort weer begonnen met lopen, maar fietst afschuwelijk hard!!!! Helaas kon ik hem voor de finish niet meer terugpakken en was het verschil 18 seconden. Overigens Won Henk Elbertsen, tweede op slechts enkele seconden werd Johan van Splunter (zwaar in training voor de IM van Lanzarotte) en derde op wat verdere afstand werd Dre van Oosten.

Tijden:
Eerste run: 11:42
Fietsen: 33:07
Tweede run: 12:36
Eindtijd: 58:02

De tweede run had wel een half minuutje sneller gemogen voor het mooie. Maar goed, je kan niet alles hebben. Uiteindelijk weer tevreden met het resultaat.

Daarna lekker lang uitgefietst in het voortreffelijke weer! De volgende wedstrijd wordt zaterdag 28 april de Zwemloop van ATC Almere.

10 april 2007

Tijdrit ATC Almere

De eerste serieuze fietstest van dit seizoen: de ATC tijdrit van 18,2km. De omstandigheden waren dit maal perfect. Weinig wind en een graad of 12. Goede ingredienten voor een snelle rit dus.

En snel ging het! 18,2km in 28:45 is 38 km/hr gemiddeld. Ondanks het pittige trainingsweekend dus een puike tijd neergezet. Verleden jaar reed ik 32:10 onder iets minder goede omstandigheden, namelijk een windkracht 4 en een temperatuur van zo'n 7 graden. Door het mindere weer in de maand ervoor had ik vorig jaar overigens minder kilometers gemaakt als nu het geval was.
Maar, dik tevreden dus. Op naar de Run-Bike-Run (3-20-3) van a.s. zondag in het Oeverse bos.

09 april 2007

Paasweekend

Dit is alweer de laatste dag van het paasweekend. Een lekker lang weekend van wel 4 dagen. Perfect weer dus lekker veel kilometers kunnen maken. Normaal post ik niet zo veel over mijn trainingsarbeid, maar het ging dit weekend zo lekker...


Vrijdag:
  • 1 uur zwemmen, 400 inzwemmen 10x50 met 50 actieve rust en 400 uitzwemmen

  • 13km lopen, 2km inlopen, 10x400m met 400 actieve rust,3km uitlopen.

Zaterdag:

  • 82 km fietsen, 1x ronde triathlon Almere in 2:03

Zondag

  • 15km lopen, elke 2km 100m 10km wedstrijdtempo

  • 53km fietsen, helaas wel een spaak gebroken van mijn HED Jet 60 achterwiel. Zat ff niet goed op te letten er reed over een dikke tak heen...

Maandag

  • 11km lopen, 2km inlopen, 15x200m met 200m actieve rust, 3km uitlopen.

  • 44km fietsen, lekker mak aan om een beetje te sparen voor de tijdrit van morgen.

05 april 2007

Lente

Het is alweer een paar weekjes lente, maar zo vlak voor de paasdagen met veel mooi weer in het verschiet, wil ik het nog een keer melden: HET IS LENTE!!!!! Een van de synoniemen van lente voor mij zijn lammetjes en de bloeiende bloemen....


De komende dagen lekker ontspannen wat extra fietskilometers maken. Wat dat betreft ben ik al aardig op weg, want heb er al zo'n 700 voor dit jaar opzitten. In vergelijking met verleden jaar is dat zo'n 500 meer. Komt deels ook door het betere weer van de afgelopen tijd.

Wedstrijden/Evenementen 2013

  • 21-04-2013 40km Tijdrit ATC
  • 02-06-2013 MD Triathlon Nieuwkoop
  • 22-06-2013 1/3 Triathlon Oud-Gastel
  • 06-07-2013 NK MD Triathlon Didam
  • 04-08-2013 MD Triathlon Eupen
  • 24-08-2013 1/4 Triathlon Anna Paulowna
  • 14-09-2013 NK 1/1 Triathlon Challenge Almere
Powered By Blogger